Φόβοι για «θερμό» Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο

514

Διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, αυτοκινητοπομπές αρνητών του κορωνοϊού στη γερμανική πρωτεύουσα. Αναμένονται βίαιες συγκρούσεις. Πάνω από 4.000 αστυνομικοί σε ετοιμότητα.

Δεκάδες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και αυτοκινητοπομπές ενάντια στα περιοριστικά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και των εμβολιασμών πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο. Αρχικά είχαν δηλωθεί στις αρχές περίπου 100 εκδηλώσεις οργανώσεων και πρωτοβουλιών.

Η αστυνομία απαγόρευσε 13 πορείες. Σε ανακοίνωσή της αιτιολογεί την απαγόρευση με τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν πριν ένα μήνα στη γερμανική πρωτεύουσα διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε απαγορευμένες πορείες αυτών των πρωτοβουλιών.

Στο στόχαστρο η «Κυβερνητική Περιοχή»

Παρά την απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζεται η κοινοποίηση προκειμένου να έρθουν διαδηλωτές από όλη τη Γερμανία στο Βερολίνο. Πάνω από 4.200 αστυνομικοί βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν έκτροπα.

Κεντρικός τους στόχος είναι η προστασία της «Κυβερνητικής Περιοχής». Πρόκειται για την περιοχή όπου στεγάζονται τα υπουργεία, η καγκελαρία και η βουλή. Πριν ένα χρόνο, στις 29 Αυγούστου 2020, μόνο την τελευταία στιγμή η αστυνομία είχε καταφέρει να αποτρέψει εκατοντάδες διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτήριο του Ράιχσταγκ, όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο.

Στο στόχαστρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται και οι δημοσιογράφοι, στους οποίους οι αμφισβητίες του κορωνοϊού καταλογίζουν ότι ασκούν παραπληροφόρηση. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα προστασίας γραφείων ΜΜΕ στη γερμανική πρωτεύουσα.