Ρωσία: Κορίτσι 2 ετών επιβίωσε τρεις νύχτες μόνο στο δάσος

375

Ένα παιδί 22 μηνών κατάφερε να επιβιώσει τρεις ολόκληρες νύχτες μόνο του, σε ένα δάσος γεμάτο αρκούδες και λύκους, στη Ρωσία. 

Οσυναγερμός σήμανε όταν η μικρή Lyuda Kuzina έφυγε από το εξοχικό της οικογένειας, την περασμένη Τρίτη, κοντά στην περιοχή Tyomkinsky. Το κορίτσι έπαιζε έξω με την 4χρονη αδερφή της αλλά άρχισε να περιπλανιέται σε ένα κοντινό δάσος όταν η μητέρα επισκέφτηκε κάποιο γείτονα και την ακολούθησε η αδερφή της. 

Περίπου 400 ντόπιοι εθελοντές και αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό του παιδιού, με τις ελπίδες τους να σβήνουν όσο περνούσαν οι μέρες.  

Δύτες έψαξαν μέχρι κοντινές δεξαμενές αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που, τέσσερις μέρες μετά, κάποιος σταμάτησε για ένα διάλειμμα κάπου 4 χλμ. μακριά από το σπίτι και άκουσε έναν θόρυβο. 

Οι διασώστες άρχισαν να φωνάζουν και άκουσαν ξανά τον θόρυβο, που περιέγραψαν ως «ξεψυχισμένη τσιρίδα», για δεύτερη φορά- κάτι που τους οδήγησε τελικά στο παιδί. Την βρήκαν σε μερικά κλαδιά κάτω από ένα δέντρο.  

«Ήταν αδύναμη, την είχαν τσιμπήσει παντού έντομα, αλλά το σημαντικότερο, ήταν ζωντανή», σημείωσε κάποιος διασώστης. «Όλοι έκλαιγαν -έμπειροι και πρωτάρηδες εθελοντές, ντόπιοι κάτοικοι, όλοι έκλαιγαν με αναφιλητά». 

«Υποσχέθηκε ότι δεν θα φύγει ποτέ ξανά από τη μαμά», είπε η μητέρα. «Αν και δεν έχω ιδέα για πόσο καιρό θα θυμάται αυτή την υπόσχεση», πρόσθεσε η Antonina Kuzina.