Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση καθηγητή του ΑΠΘ για το ισχαιμικό επεισόδιο Χαρδαλιά & το εμβόλιο

277

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ανάρτηση που έκανε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο την περασμένη Δευτέρα, ενώ σήμερα επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που ανακοίνωσε με ανάρτηση στα social media. Μία ημέρα μετά το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά, ο Δημήτρης Κούβελας με ανάρτησή του στα social media προέτρεψε τον υφυπουργό και τους θεράποντες ιατρούς «να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης» του εμβολίου κατά του κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη. 

«Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης. Υποβολή κίτρινης κάρτας είναι απαραίτητη», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του, στο οποίο το Facebook πρόσθεσε την επισήμανση «Ψευδείς πληροφορίες. Έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων». 

Με βάση δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.