Αναχώρησε το πρώτο γκρουπ των αθλητών ενόψει της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020

378

Διψασμένοι για νέες επιτυχίες, γεμάτοι προσμονή για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και με την ελπίδα να αποδώσουν οι κόποι τους καρπούς, οι Παραολυμπιονίκες της κολύμβησης, της ξιφασκίας, της ποδηλασίας, του πινγκ πονγκ και του στίβου, αναχώρησαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ, πού θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και θα αγωνισθούν σε 11 αθλήματα.

Το πρώτο γκρουπ των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς και Αγώνες του Τόκιο αναχώρησε το απόγευμα, με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή να έχει ετοιμάσει μία λαμπρή εκδήλωση αποχαιρετισμού στους Παραολυμπιονίκες.

Πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες συμμετέχουν πατέρας και γιος!!! Ο Λεόντιος και ο Λάζαρος Στεφανίδης.

Ο Λάζαρος Στεφανίδης που θα αγωνιστεί στη Σφαίρα κατηγορία F33 και ο γιος του Λεόντιος Στεφανίδης, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία F20.

Στις δηλώσεις τους ο κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης επισήμανε: «Είμαστε στην τελική ευθεία. Σε λίγες ημέρες θα βρισκόμαστε στο Τόκιο. Προσωπικά αγωνίζομαι σε τέσσερα ατομικά αγωνίσματα και μία σκυταλοδρομία. θα προσπαθήσω να έχω όσο υψηλότερη θέση γίνεται στην οκτάδα και στα καλά αγωνίσματα φυσικά να διεκδικήσω και κάποιο μετάλλιο. Αυτοί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι διαφορετικοί. Δεν ξέρουμε τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε εκεί λόγω του κορονοϊού. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους για άλλη μια φορά».

Ο κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης υπογράμμισε: «Σε κάθε αγώνα έχουμε όνειρα για διάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι ακόμη κι αν βγούμε τελευταίοι. Η θέση δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία, αυτό που διέπει κάθε αθλητή είναι η προσπάθεια. Αν έχεις προσπαθήσει… είσαι νικητής. Κι αυτό πρέπει να το διδάξουμε σε όλους. Να είναι νικητές από την προσπάθεια και μόνο. Ο κορονοϊός έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Νικήσαμε ως εδώ τον κορονοϊό εμείς οι αθλητές που θα βρεθούμε στο Τόκιο. Πρέπει να προσέξουμε και όλοι μας να είμαστε ασφαλείς».

Η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου εξήγησε: «Θέλω να κατακτήσω μία ακόμη θέση, όπως στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό που είχα την πρώτη θέση. Σίγουρα οι Αγώνες είναι πιο δύσκολοι, αλλά δεν με πτοεί τίποτα. Νομίζω ότι το’ χω! Η Ελλάδα έχει δυνατή ομάδα. Θεωρώ πως μας έχουν υποτιμήσει λίγο εμάς τους Έλληνες. Οπότε πάμε με καλή διάθεση. Θέλω να ελπίζω πως η θετική ενέργεια όλων μας θα συμβάλει στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο ξιφομάχος Παναγιώτης Τριανταφύλλου δήλωσε πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με προορισμό την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας: «Εύχομαι να κατακτήσουμε μετάλλια. Όλοι οι αθλητές αυτό θέλουμε. Ο στόχος είναι ένα μετάλλιο και ιδανικά ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά στους συγκεκριμένους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Τόκιο, πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε υγιείς, να καταφέρουμε ν’ αγωνιστούμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ας έρθει. Είναι ιδιαίτεροι αυτοί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά καινούρια πράγματα. Παλαιότερα, θυμάμαι στο Ρίο ντε Τζανέιρο ή και στο Λονδίνο ήταν η γιορτή του αθλητισμού. Τώρα δεν θα είναι δυστυχώς η γιορτή του αθλητισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν θα επηρεάσει πολύ τους αθλητές όλη αυτή η κατάσταση. Πηγαίνουμε με έναν στόχο: ν’ αγωνιστούμε και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρώτα για εμάς τους ίδιους και μετά για τη χώρα μας, για την Ελλάδα. Αυτό θα κάνουμε και εύχομαι να τα καταφέρουμε όλοι!».