Ήρωες στη φωτιά: Άνθρωποι σώζουν άλογα και σκυλιά – Πυροσβέστες προστάτευσαν μελίσσια

500

Το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη απείλησε ανθρώπους και ζώα από κοινού, καθώς καταστρέφει δασικές εκτάσεις και περιουσίες στο σαρωτικό πέρασμα της. 

Παράλληλα με την αγωνία για τους κατοίκους των περιοχών, εθελοντές δίνουν μάχη για να σωθούν ζώα και μελίσσια από τις φλόγες. Η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή γνωστοποίησε πως έως αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου περίπου 200 άλογα, ενώ δεκάδες άλλα μεταφέρονται με φορτηγά. Το έργο της μεταφοράς είναι δύσκολο καθώς κλείνουν συνεχώς οι δρόμοι.

PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια περισυλλογής των ελεύθερων αλόγων – κάποια έχουν ήδη διασωθεί και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που βλέπουν ελεύθερα άλογα να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350, ώστε κλιμάκιο ειδικών να τα περιμαζέψει.

PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟ

Σκύλοι απομακρύνθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους από τις κατοικίες και ο φακός της EUROKINISSI κατέγραψε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού να δίνει τις πρώτες βοήθειες σε ένα τετράποδο. Σε μια φωτογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ένας πυροσβέστης έδωσε μάχη τις φλόγες που πλησίασαν απειλητικά σε μελίσσια!