Κυβερνοεπίθεση σε εμβολιαστικά κέντρα της Ιταλίας

265

Επίθεση χάκερ μπλόκαρε νέα ραντεβού εμβολιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικά στοιχεία – μεταξύ αυτών και του ιταλού πρωθυπουργού. Υποψίες κατά αντιεμβολιαστών.

Ηεπίθεση των χάκερς δεν τελείωσε: To ηλεκτρονικό κέντρο επεξεργασίας στοιχείων της περιφέρειας της Ρώμης βρίσκεται ακόμη εκτός λειτουργίας. Η κυβερνοεπίθεση μπλόκαρε τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό, αλλά έθεσε σε κίνδυνο και τα προσωπικά στοιχεία σχεδόν έξι εκατομμυρίων Ιταλών: Όσων εμβολιάστηκαν μέχρι τώρα δηλαδή, στη Ρώμη και στις άλλες τέσσερις πόλεις της περιφέρειάς της. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ματαρέλα, αλλά και πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Ενρίκο Λέτα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

H οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore γράφει ότι η επίθεση των χάκερς φέρεται να ξεκίνησε από την Γερμανία, αλλά δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και άτομα που βρίσκονται σε τρίτη χώρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 95% των αρχείων της δημόσιας διοίκησης στην Ιταλία δεν προστατεύεται αποτελεσματικά και βρίσκεται εκτεθειμένο σε κυβερνοεπιθέσεις. Και αυτό ιδίως σε ό,τι αφορά τον τομέα της δημόσιας υγείας.