Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους – Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες

261

Με εντολή της αστυνομίας εκκενώνονται αυτή την ώρα και οι Θρακομακεδόνες λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Χαρά Γιαννοπούλου, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη φωτιά της Βαρυμπόμπης, όπως της ανέφεραν αστυνομικές δυνάμεις. Eκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, που μίλησε στην ΕΡΤ, είπε ότι έχουν ήδη εκκενωθεί οι περιοχές Μορτερό, Αδάμες και Πασιδέρι ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και επιχείρηση εκκένωσης στους Θρακομακεδόνες.

Η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και ήδη έχουν παραδοθεί κατοικίες στις φλόγες. Σε τηλεοπτικά πλάνα φαίνεται να καίγεται μία πολυκατοικία. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για να εκκενωθούν οι περιοχές ενώ η Τροχαία έχει εκδόσει ενημέρωση για τους δρόμους που έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι παρακάτω δρόμοι είναι κλειστοί, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του Αγ. Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)
  • Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την Οδό Ερυθραίας
  • Ερυθραίας από το ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπης