Αναζητούνται ξένοι «ντετέκτιβ» που θα παρεισφρέουν σε παράνομα κορονοπάρτι

269

Αναζητούνται ξένοι ηλικίας 30 με 40 χρόνων πρόθυμοι να ξεφαντώνουν σε πάρτι «undercover» στην Ίμπιζα, νησί παγκοσμίως φημισμένο για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή του, στο πλαίσιο πάταξης των παραβιάσεων των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ισπανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν τη σύσταση ομάδας από το εξωτερικό που θα πηγαίνουν σε πάρτι δήθεν με πρόσχημα τη διασκέδαση, αλλά στην πραγματικότητα θα παρακολουθούν, θα καταγράφουν και θα ενημερώνουν τις αρχές για τυχόν παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Η ιδέα προέκυψε προκειμένου να συγκρατηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί. 

Με τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα κλειστά -πλην όσων πραγματοποιούν εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με αποκλειστικά καθήμενους- και την παρουσία μικρών ομάδων ατόμων σε μπαρ και εστιατόρια, οι ντόπιοι αξιωματούχοι αποδίδουν την αύξηση κρουσμάτων στα παράνομα πάρτι.  

Παρά την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων -από απαγόρευση εξωοικογενειακών συγκεντρώσεων μεταξύ 01:00 π.μ-06:00 π.μ και πρόστιμα άνω των 600.000 ευρώ για όσους οργανώνουν παράνομα πάρτι- τα πάρτι συνεχίζονται. 

«Η αστυνομία λέει πως είναι δύσκολο γι’αυτήν να παρεισφρέει σε πάρτι καθώς τα μέλη της είναι γνωστά στους ντόπιους. Οπότε, πρέπει να αναζήσουμε βοήθεια έξωθεν» αναφέρει ο Μαριάνο Χουάν, τοπικός αξιωματούχος, στην εφημερίδα Diario de Ibiza. 

Η πλειονότητα των παράνομων αυτών πάρτυ οργανώνεται σε ιδιωτικές κατοικίες και προωθείται μέσω social media ή σε τουριστικές εγκαταστάσεις, προσελκύοντας πλήθος ανθρώπων – τουρίστες, ντόπιους, εποχικούς υπαλλήλους.

Οι ντόπιοι αξιωματούχοι βρίσκονται τώρα σε συνομιλίες με εταιρεία που μελετά το πώς θα στελεχώσει καλύτερα μια ομάδα ανθρώπων που θα βοηθούν την αστυνομία να εντοπίζουν τα παράνομα αυτά πάρτι, εξηγεί ο Χουάν. 

«Δεν είναι εύκολο καθώς το προφίλ που αναζητούμε είναι ξένοι μεταξύ 30 και 40 χρόνων, αλλά το δουλεύουμε εδώ και δύο εβδομάδες» προσθέτει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η πρωτοβουλία -που έχει επικριθεί από πολλούς- θα αποδώσει καρπούς σύντομα.