Ο Έρικ Κλάπτον δεν πρόκειται να παίξει σε χώρους που απαιτούν από τους συμμετέχοντες να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για πρόσβαση σε νυχτερινά κέντρα και χώρους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο μουσικός εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι δεν θα παίξει σε «κανένα στάδιο όπου υπάρχει ένα κοινό που έχει διαχωριστεί.

»Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω την συναυλία» ανέφερε. Ο Κλάπτον κοινοποίησε τη δήλωση μέσω του λογαριασμού Telegram του Ιταλού αρχιτέκτονα και σκεπτικιστή της πανδημίας Ρόμπιν Μονότι.

Τον Μάιο, ο Κλάπτον μοιράστηκε τις αρνητικές του εμπειρίες από τη λήψη της δόσης του εμβολίου AstraZeneca μέσα από τον ίδιο λογαριασμό, ισχυριζόμενος ότι είχε βιώσει «σοβαρές» παρενέργειες που τον έκαναν να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να παίξει ξανά την κιθάρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ανησυχούν για ενδεχόμενες παρενέργειες και για το εάν τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί επαρκώς, όπως αναφέρει σχετική έρευνα 68.000 συμμετεχόντων από 15 χώρες.

Η έρευνα, σύμφωνα με τον Guardian, που «τρέχει» από πέρυσι διαπίστωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2021, το εμβόλιο των Oxford / AstraZeneca ήταν το πιο αξιόπιστο στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των ηλικιών κάτω των 65 ετών, αλλά αυτό το ποσοστό εμπιστοσύνης έχει μειωθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με τις ειδήσεις περί παρενεργειών.

«Οι συμβουλές μας παραμένουν ότι τα οφέλη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων στην πλειονότητα των ανθρώπων. Εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους» επισημαίνει η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Υγείας.

Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις του Κλάπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο Royal Albert Hall τον Μάιο του 2022.