Γερμανία: Εντοπίστηκαν δεκάδες αγνοούμενοι

2499

Τουλάχιστον 165 νεκροί από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία. Το ευχάριστο νέο: η αστυνομία κατάφερε να επικοινωνήσει με εκατοντάδες ανθρώπους που αγνοούνταν.

Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία: στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να επικοινωνήσει με περίπου 700 άτομα που θεωρούνταν αγνοούμενοι. Φαίνεται λοιπόν να επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι πολλοί από τους αγνοούμενους είναι καλά στην υγεία τους, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή, καθώς είχε καταρρεύσει το τηλεφωνικό δίκτυο. Κατά τα άλλα, μέχρι το βράδυ της Κυριακής ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων στη δυτική Γερμανία ανερχόταν σε 165 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. 

Ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη του νερού και στο Πάσαου της Βαυαρίας

Η στάθμη του ποταμού Δούναβη έχει ξεπεράσει τα οκτώ μέτρα. Κρίσιμη θα είναι η νύχτα στην πόλη Πάσαου, χτισμένη στη συμβολή τριών ποταμών. Αλλά και στο Μόναχο οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπερχειλίσει ο ποταμός Ίζαρ. Σχολεία και νηπiαγωγεία θα μείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα στη Βαυαρία. H σιδηροδρομική σύνδεση με τη γειτονική Τσεχία έχει διακοπεί.