Καθώς τα νερά έχουν υποχωρήσει μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Γερμανία, οι κάτοικοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την ακριβή κλίμακα της καταστροφής. 

Τα ειδικά συνεργεία βρίσκονται ενώπιον της τιτάνιας πρόκλησης καθαρισμού των πληγεισών περιοχών, τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν σημάδια ζωής στη λάσπη. Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών έφθασε τους 156 νεκρούς στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, ανεβάζοντας συνολικά σε τουλάχιστον 183 τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη.

PHOTO: EPA/SASCHA STEINBACH

Μόνο στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι υπάρχουν 110 νεκροί, συγκριτικά με 98 στον προηγούμενο απολογισμό. «Υπάρχουν φόβοι ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κάνοντας επίσης λόγο για τουλάχιστον 670 τραυματίες μόνο σε αυτή την περιοχή

Ένα ελικόπτερο Bundeswehr ανυψώνει φρέσκο ​​πόσιμο νερό για να μεταφερθεί σε περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες μετά από τις καταστροφές 17 Ιουλίου 2021. PHOTO: EPA/CONSTANTIN ZINN

Νέος συναγερμός στη Γερμανία


Συναγερμός εν τω μεταξύ έχει σημάνει στα νότια της χώρας όπου ισχυρές βροχοπτώσεις σφυροκοπούν την περιοχή της Άνω Βαυαρίας. Στη δυτική Γερμανία, οι αρχές προειδοποίησαν για κίνδυνο υπερχείλισης του φράγματος του Στάινμπαχταλ, με τους κατοίκους του να εκκενώνουν την περιοχή. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδίδουν τη θεομηνία που έπληξε εκτός από Γερμανία και Αυστρία, τις Ελβετία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία στην κλιματική αλλαγή.