Παρά τις αντιξοότητες πολλοί Γερμανοί έχουν ήδη κλείσει διακοπές στη Βαλτική Θάλασσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sächsische Zeitung σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ είναι υπερπλήρη.

Τα Σαββατοκύριακα με αίθριο καιρό καταφθάνουν στις ακτές του Μεκλεμβούργου, μίας από τις πιο τουριστικές περιοχές της Γερμανίας, γύρω στους 700.000 επισκέπτες, αριθμός που ισοδυναμεί με τον μισό πληθυσμό του κρατιδίου! «Πολλοί δεν θέλουν να μπουν σε αεροπλάνο λόγω πανδημίας, ο τουρισμός στην πόλη δεν είναι τόσο ελκυστικός, οπότε αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε πιο πλήρεις από κάθε άλλη φορά» δηλώνει στην εφημερίδα ο Τομπίας Βόιτενντορφ, διευθυντής του τοπικού γραφείου τουρισμού. 

Όλα αυτά μπορεί να έχουν συνέπειες και για το …πορτοφόλι των επισκεπτών. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Moin.de στο νησί Ούζεντομ, από τα πιο δημοφιλή της Βαλτικής Θάλασσας, οι διακοπές θα είναι πιο ακριβές από ποτέ. Προκειμένου να ενοικιάσει κανείς για όλη τη σεζόν την παραδοσιακή πολυθρόνα-καλάθι στην άμμο (κατασκευή αντίστοιχη με την ξαπλώστρα, αλλά σαφώς πιο ανθεκτική στον αέρα και στο κρύο) οι επιχειρηματίες της παραλίες έχουν βγάλει λίστες αναμονής. Μόνο που η αναμονή για τους ενδιαφερόμενους πλησιάζει φέτος τους …τρεις μήνες!