21χρονος Έλληνας ομογενής μεταξύ των αγνοουμένων μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη Φλόριντα

556

Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 156 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ του Τενεσί. Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης 12ώροφης πολυκατοικίας αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, όπως ανακοίνωσε χθες αξιωματούχος.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο ενώ οι οικογένειες των αγνοουμένων προσεύχονται και ελπίζουν σε ένα σημάδι ζωής μέσα από τα συντρίμμια, κατακλύζοντας τα social media με φωτογραφίες των συγγενών τους.