Ο κίνδυνος καταιγίδας εξακολουθεί να είναι υψηλός στη Βάδη-βυρτεμβέργη

449

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια -οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα στα νοτιοδυτικά. Ο κίνδυνος έντονης βροχόπτωσης παραμένει υψηλός.

Ισχυρές καταιγίδες έχουν κρατήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ετοιμότητα σε ορισμένες περιοχές στα νοτιοδυτικά. Ωστόσο, υπήρξαν μόνο μικρές ζημιές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα. Στο Ötisheim και στο Enzkreis πολλά υπόγεια πλημμύρισαν. Το μέτωπο της καταιγίδας πέρασε και πάνω από την Καρλσρούη το απόγευμα της Κυριακής. 

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, το Autobahn 8 κοντά στο Καρλσμπάντ (περιοχή Καρλσρούη) πλημμύρισε και έκλεισε προσωρινά. Παρουσιάστηκε ατύχημα λόγω υδρολίσθησης, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στις συνοικίες Ludwigsburg και Böblingen, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρώς σε καραμπόλα λόγω της ισχυρής βροχής. Υπήρξαν επίσης καταιγίδες στην περιοχή Ostalb και στην περιοχή Rems-Murr. Κεραυνός χτύπησε ένα κτίριο στο Reutlingen. 

Η σήραγγα του αεροδρομίου στην περιοχή Esslingen πλημμύρισε επίσης το βράδυ της Κυριακής. Το σύστημα αποχέτευσης βούλωσε και έτσι το νερό δεν μπορούσε να φύγει, δήλωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Η Γερμανική Υπηρεσία Καιρού ( DWD ) συνεχίζει να προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Από Δευτέρα απόγευμα έως αργά το βράδυ, ενδέχεται να υπάρχουν περιστασιακές καταιγίδες. Το βράδυ της Τρίτης και πιθανότατα την Τετάρτη, οι μετεωρολόγοι αναμένουν περαιτέρω καταιγίδες, ειδικά στο νότιο μισό της χώρας.