Στην Ντόχα για την Ολυμπιακή πρόκριση ο Πετρούνιας

Ωστόσο, ο 30χρονος πρωταθλητής πηγαίνει στον δυσκολότερο αγώνα των τελευταίων ετών -αν όχι ολόκληρης της καριέρας του- με πολύ καλές προϋποθέσεις

266

Με προορισμό την Ντόχα, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 -μέσα από το τελευταίο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής- αναχωρεί αύριο (Σάββατο 19/06) ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μαζί του στη διοργάνωση του Κατάρ, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, θα πάρει μέρος και ο Αντώνης Τανταλίδης.
 

Τους δύο Έλληνες πρωταθλητές θα συνοδεύσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, καθώς και ο Κώστας Χατζηζήσης ως αρχηγός της αποστολής. O Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στον προκριματικό των κρίκων την Τετάρτη (23/06), ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (25/06), οπότε και θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.


Για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι …υποχρεωμένος να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα και μάλιστα με βαθμολογία 15,334 β. και πάνω στον τελικό του αγωνίσματος, προκειμένου να υποσκελίσει στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Κινέζο Λιου Γιανγκ.
 

Σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, εφόσον δηλαδή ο Πετρούνιας δεν πρωτεύσει ή ακόμα και σε περίπτωση νίκης με χαμηλότερη βαθμολογία (15,333 β. και κάτω), το δικαίωμα πρόκρισης για το Τόκυο θα ανήκει κατά προτεραιότητα στον Κινέζο αθλητή, ο οποίος είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους πρώτους τέσσερις αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στον ώμο.
 

Ωστόσο, ο 30χρονος πρωταθλητής πηγαίνει στον δυσκολότερο αγώνα των τελευταίων ετών -αν όχι ολόκληρης της καριέρας του- με πολύ καλές προϋποθέσεις, αφού στην εφετινή επανεμφάνισή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας, θριάμβευσε με βαθμολογίες υψηλότερες από τη ζητούμενη στην Ντόχα (είχε 15,400 β. στον τελικό και 15,366 β. στον προκριματικό), στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας ενόψει του τελευταίου προ-Ολυμπιακού τουρνουά.