Προσεκτική παρακολούθηση του παραλλαγμένου στέλεχος Δέλτα, μέγιστη επαγρύπνηση διότι ο κορονοϊός δεν έχει ακόμα ηττηθεί και εμβολιασμό εν όψει της εδεχόμενης εξάπλωσής του το φθινόπωρο συνιστούν ειδικοί και πολιτικοί στη Γερμανία.

«Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το ποσοστό του παραλλαγμένου στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) στις νέες λοιμώξεις οι οποίες καταγράφονται», δήλωσε σήμερα ο Ούτε Τάιχερτ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύτεαι στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Ο επικεφαλής της Ιατρικής Ένωσης επέκρινε επίσης το γεγονός ότι «η αύξηση του προσωπικού στις γερμανικές υπηρεσίες υγείας συνεχίζεται αργά. Μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να δημιουργηθούν σε αυτές 1.500 νέες θέσεις για εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις δεν έχουν όμως ακόμη καλυφθεί», όπως είπε.

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χότετσεκ εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι «το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) του κορονοϊού θα μπορούσε να υποτιμηθεί. Η εμφάνισή του και ο υψηλός βαθμός μόλυνσης από αυτό μας δείχνουν ότι δεν έχουμε νικήσει ακόμα τον κορονοϊό παρά τις αισθητά μειωμένες τιμές κρουσμάτων», δήλωσε επίσης σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Rheinische Post». «Απαιτείται ακόμη η μέγιστη επαγρύπνηση. Η προσοχή και η σύνεση πρέπει να συνεχίσουν να καθορίζουν τις ενέργειές μας», τόνισε ο Χριστινοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός. Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) -και καθηγητής επιδημιολογίας ο ίδιος- Καρλ Λάουτερμπαχ υποθέτει ότι «το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) του κορονοϊού θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη Γερμανία το φθινόπωρο, επειδή είναι πολύ πιο μεταδοτική. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα ιδίως, για τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί«, είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν προβλήματα με την μετάλλαξη Δέλτα, διότι αυτή η μετάλλαξη του κορονοϊού δεν ανθίσταται στα εμβόλια που χρησιμοποιούνται», τόνισε ο πολιτικός του SPD.