Στις 06:30 το πρωί αναχώρησε η αποστολή για το προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Ανάμεσα στα οκτώ μέλη της εθνικής ομάδας βρίσκονται και τα πέντε που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησαν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μόνο που τώρα θα αγωνιστούν στις νέες, ολυμπιακές κατηγορίες. Η Έλενα Χατζηλιάδου, η Βίκυ Πανετσίδου, ο Γιώργος Τζάνος, ο Διονύσης κι ο Στέφανος Ξένος θα πέσουν από την Παρασκευή (11/6) στη μάχη που θα διεξαχθεί στη «φούσκα» του «Pierre de Coubertin», όπου όλοι όσοι συμμετέχουν θα παραμείνουν απομονωμένοι έως το τέλος της διοργάνωσης, ως μέτρο προστασίας λόγω Covid-19.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε εξασφάλισε συμμετοχή για αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες, κάτα και κούμιτε, ενώ στην αποστολή θα ταξιδέψουν τέσσερις προπονητές και ένας φυσιοθεραπευτής.
Οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ήδη οι κορυφαίοι έχουν πάρει το «εισιτήριο» μέσω του ranking, ενώ υπάρχει ο περιορισμός της μίας συμμετοχής ανά χώρα. Συνεπώς πολλοί από τους ισχυρούς αντιπάλους των Ελλήνων θα βρίσκονται στο Παρίσι. Βέβαια είναι για όλους μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν θέση στο Ολυμπιακό όνειρο, άρα η αποστολή είναι εκ των προτέρων πολύ δύσκολη.
Κάθε μέρα θα διεξάγεται και μία κατηγορία κούμιτε σε άντρες και γυναίκες, με τα προκριματικά το πρωί και τους τελικούς το απόγευμα. Συνεπώς, θα έχουμε καθημερινά και μία Ελληνική συμμετοχή. Η αποστολή θα επιστρέψει την Τρίτη (15/6)