Γερμανός παραθεριστής στο Πλατανίτσι μπήκε στη θάλασσα μετά από 10 χρόνια!

Ένας πτυσσόμενος μεταλλικός διάδρομος του χάρισε το δικαίωμα να απολαύσει όσα οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα!

1210

Πλατανίτσι, η πανέμορφη αμμώδης παραλία και το ομώνυμο camping της περιοχής που οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε και λαχταρούμε  για τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του. Εκτός από την απερίγραπτη ομορφιά του αποτελεί και το ζωντανό παράδειγμα θετικής εξέλιξης. 

Ένας πτυσσόμενος διάδρομος , έχει τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα από την θέση του ναυαγοσώστη και εξασφαλίζει την αυτόνομη και αξιοπρεπή πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα. Το σκηνικό συμπληρώνουν και μία σειρά από άλλες υποδομές, ειδικά αποδυτήρια και χώρο σκίασης, όπως μας εξηγεί ο Ιωάννης Μαλλίνης, πρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων Τορώνης, Δημοτική Α.Ε. 

Η επίσημη πρώτη χρήση του συστήματος πρόσβασης έγινε πριν δύο μέρες από τον Peter Kunkel ,Πέτρος πια, καθώς πρόκειται για Γερμανό παραθεριστή στην Σιθωνία τα τελευταία 40 χρόνια.
Η περιγραφή της εμπειρίας του Πέτρου από τα χείλη του κ. Μαλλίνη συγκινεί, ενώ αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στον δήμο Σιθωνίας έχουν γίνει μελέτες για δημοπράττηση τέτοιων συστημάτων για άλλες 4 παραλίες του δήμου.