Φρούδες είναι οι ελπίδες για κυβερνητική πλειοψηφία στη Γερμανία ενός ενδεχόμενου συνασπισμού Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) – Πρασίνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης εφημερίδας «Bild».

Στην ίδια δημοσκόπηση τσιμπούν ποσοστά οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). Με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και ο βαυαρός εταίρος του, οι Χριστιανοκοινωνιστές, προηγούνται οριακά με 24% -χάνουν μία μονάδα- με το πράσινο κόμμα της Αναλένα Μπέρμποκ να χάνει επίσης μία μονάδα και να περιορίζεται στο 23%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 17% (από την τελευταία δημοσκόπηση κέρδισε μία μονάδα), ενώ το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με 13% προηγείται τoυ αντιευρωπαικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD), ενισχυμένο κατά 2 μονάδες. Το κόμμα (Die Linke) -Αριστερά- χάνει μία μονάδα ολισθαίνοντας στο 6% μπαίνοντας οριακά στην ομοσπονδιακή βουλή.

Με βάση τη δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, θα χρειαστούν τρία κόμματα με τους αναλυτές να προεξοφλούν ότι οι εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου θα επιφέρουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.