Χάρη στη σταθερά μειωμένη επίπτωση (85,2 από την Τετάρτη 19 Μαΐου), η απαγόρευση της κυκλοφορίας αναμένεται να πάψει να ισχύει από τη Δευτέρα το βράδυ.

„Εάν η τιμή παραμείνει κάτω από 100 εως και το Σάββατο, το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης θα αποσυρθεί“, λέει η εκπρόσωπος Τύπου της Στουτγάρδης Jasmin Bühler. Αυτό σημαίνει επίσης το τέλος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία ισχύει επί του παρόντος μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ.

Η απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο

Αυτός ο κανονισμός θα δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης το Σάββατο„, λέει ο Bühler. Οι κανόνες που εφαρμόζονται στη συνέχεια αντιστοιχούν στο διάταγμα της χώρας. „Ακόμα κι αν σας επιτρέπεται να βρίσκεστε έξω περισσότερο, από τη Δευτέρα θα πρέπει να τηρήσετε τους περιορισμούς επικοινωνίας. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συναντηθούν έως πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά, χωρίς να περιλαμβάνονται εκείνοι που έχουν αναρρώσει ή έχουν εμβολιαστεί„.

Ο κανόνας απαγόρευσης οινοπνεύματος εξακολουθεί να ισχύει


Αυτό που θα διατηρήσει η πόλη για μερικές ακόμη μέρες, ωστόσο, είναι η απαγόρευση αλκοόλ. „Το γενικό διάταγμα θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου“, λέει ο Bühler. Έτσι, η συνέχιση των πάρτι μετά το πρόωρο κλείσιμο των εστιατορίων αποτρέπεται τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.