Τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται ανάμεσα στα δώδεκα ασφαλέστερα της Ευρώπης σύμφωνα με το European Best Destinations. 

Για την επιλογή των δώδεκα αυτών νησιών η ταξιδιωτική ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στην προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη συνυπολόγισε, μεταξύ άλλων παραγόντων, τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τη στιγμή της δημοσίευσης αυτής της λίστας, την ύπαρξη χαρτών υγείας που εφαρμόστηκαν από τους τοπικούς αξιωματούχους και την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τα επιλεγμένα νησιά δεν απαιτούν καραντίνα για τους ταξιδιώτες που έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν εμβολιαστεί.

Η λίστα με τα 12 ασφαλέστερα νησιά:

 1. Μαδέρα, Πορτογαλία
 2. Πόρτο Σάντο,  Πορτογαλία
 3. Αντίπαξοι, Ελλάδα
 4. Νήσος Κόρβο, Αζόρες, Πορτογαλία
 5. Κρήτη, Ελλάδα
 6. Φλόρες, Αζόρες, Πορτογαλία
 7. Μάλτα
 8. Κέρκυρα, Ελλάδα
 9. Λα Γκομέρα, Κανάρια Νησιά, Ισπανία
 10. Κόρτσουλα, Κροατία
 11. Μενόρκα, Ισπανία
 12. Κύπρος


Τι αναφέρει για το European Best Destinations τα ελληνικά νησιά 

Οι Αντίπαξοι φημίζονται για τις παραλίες τους, μεταξύ των οποίων το Βουτούμι, με τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά του, αναφέρει το European Best Destinations κάνοντας λόγο για το τέλειο «μυστικό νησί» για διακοπές covid-free αυτό το καλοκαίρι.

Λιγότερο επηρεασμένη από τον κορωνοϊό σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης, η Κρήτη έχει εφαρμόσει, σύμφωνα με το EBD, αποτελεσματικά μέτρα υγείας για να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι. Το EBD  προτρέπει τους επισκέπτες της Κρήτης να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το ενετικό λιμάνι των Χανίων, το Ελαφονήσι, το Βάι το φαράγγι της Σαμαριάς και την η παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Μαζί με τα Κανάρια Νησιά  και τη Μάλτα, η Κρήτη έχει κηρυχθεί ασφαλής από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια σημαντική ώθηση στις ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό.

Η ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, περιγράφει το νησί της Κέρκυρας, τη γενέτειρά της, ως «προορισμό επαφής με τη φύση για μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες, έναν προορισμό που έχει δείξει τον δρόμο για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον».

Η Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου. Με τα απόκρημνα βουνά και τη γεμάτη θέρετρα ακτογραμμή, αντικατοπτρίζει μια πολιτιστική κληρονομιά που ορίστηκε από την ενετική, γαλλική και βρετανική κυριαρχία, πριν το νησί ενωθεί με την Ελλάδα το 1864.