Την επιχείρηση διάσωσης τριών ανθρώπων που κινδύνευσαν με πνιγμό στην παραλία του Ρίου περιέγραψε η μόλις 16 χρόνων κολυμβήτρια που βούτηξε για να τους σώσει.

«Είχαμε πάει για μπάνιο. Αλλά όταν βγήκαμε από το αμάξι, άκουσα μια φωνή να φωνάζει ‘’βοήθεια βοήθεια’’ έξω από τη θάλασσα. Είδα ένα κεφάλι μέσα στο νερό κι αμέσως εννοείται έτρεξα, μπήκα στην θάλασσα να τον βοηθήσω. Εκεί ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένα κύριος, που τους είχε παρασύρει το ρεύμα, επειδή είχαν πάει να βοηθήσουν τον πρώτο κύριο» ανέφερε, μιλώντας στο Mega, η νεαρή πολίστρια. 

«Τους είπα να είναι ήρεμοι και να μην πανικοβληθούν, γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες καταστάσεις. Τους είπα ότι ξέρω για να μην αγχωθούν και να με εμπιστευθούν. Όταν κρίνεται η ζωή σου δεν ξέρω πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε μια πιτσιρίκα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο άνδρες ήταν ηλικιωμένοι, περίπου 70 χρόνων, ενώ η κοπέλα γύρω στα 25. Η μικρή δημιούργησε μια αλυσίδα, ζητώντας τους να κρατήσουν ο ένας του άλλου τον αστράγαλο και καταφέροντας να τους βγάλει στη στεριά, κολυμπώντας με το ένα πόδι. 

«Είναι μια άσκηση που την έχουμε κάνει στην προπόνηση. Με ένα άτομο βέβαια, όχι με τρία. Θεώρησα ότι θα μου ήταν εύκολο. Όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Γιατί το πλοίο και τα ρεύματα ήταν πολύ δυνατά και μας τράβαγαν όλο και πιο πίσω. Και ήταν δύσκολο να τους κουβαλάω και τους τρεις. Άρχισα να κολυμπάω όλο και πιο γρήγορα. Παράλληλα φώναζαν βοήθεια βοήθεια. Προσπάθησα να τους καθησυχάσω. Όταν βγήκαμε στην στεριά, τους ρώτησα αν είναι καλά και αν θέλουν κάτι να πιούνε» περιέγραψε η μικρή

Ως προς το αν φοβήθηκε, είναι κατηγορηματική: «Δεν φοβήθηκα καθόλου, καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε. Ανησύχησα λίγο, όμως καμία στιγμή δεν πανικοβλήθηκα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά η 15χρονη.