Πρόεδρος ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου: Υπέρ του εμβολιασμού των νέων κατά προτεραιότητα

265

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ τάχθηκε σήμερα, πριν από την διάσκεψη της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, «υπέρ του να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους νέους και να τους δοθεί ενδεχομένως προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Μια τέτοια σκέψη είναι λογική από επιδημιολογική άποψη», δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «Phoenix».

«Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού άνω των 60 ετών έχει ήδη εμβολιαστεί. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να αναρωτηθούμε εάν θα προχωρήσουμε με τον εμβολιασμό των αμέσως νεότερων ηλικιακών ομάδων ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη τη στρατηγική; Να εμβολιάζουμε δηλαδή τους εφήβους και τα παιδιά που συνήθως δεν αρρωσταίνουν μεν σοβαρά, αλλά φυσικά μετακινούνται πολύ περισσότερο, αφού πρέπει να πηγαίνουν στο σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς», συνέχισε ο Ράινχαρντ εξηγώντας την πρότασή του.

Ο Πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε επίσης την άποψη, ότι «θα πρέπει να δοθεί στους εμβολιασμένους περισσότερη ελευθερία. Είμαι απολύτως υπέρ αυτού του βήματος, εάν εμβολιαστούν αρκετά άτομα στην κοινωνία μας και διαπιστώσουμε ότι έτσι ο δείκτης συχνότητας των κρουσμάτων μειώνεται», όπως είπε.