Επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Αφορμή για τις νέες προσβλητικές εκφράσεις στάθηκαν τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών «έπεσε σε σκληρό βράχο και έφαγε τα νύχια του», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Δένδιας στάλθηκε στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Παράλληλα, αποκάλεσε «θρασύ» τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και «αναρμόδιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του για τις επικείμενες συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια για «αγένεια» αφήνοντας αιχμές πως οι δηλώσεις του στόχο είχαν να προκαλέσουν κρίση με την Τουρκία.

«Οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών αποκάλυψαν ότι στάλθηκε στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση». «Συγχαίρω ολόψυχα τον κ. Τσαβούσογλου. Εκφράζω το σεβασμό μου και στον Πρόεδρό μας που έδωσε τις οδηγίες. Ο Έλληνας Υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο και έφαγε τα νύχια του», είπε, χαρακτηριστικά, σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.


 Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απειλεί την ασφάλεια της Μεσογείου», ενώ ισχυρίστηκε ότι «παραβιάζεται η συνθήκη της Λωζάνης». «Οι ομογενείς μας δεν είναι ποτέ μόνοι, απελπισμένοι, χωρίς στήριξη. Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει κανένα μάθημα από την ιστορία. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η μικροσκοπική χώρα τα έχει αφαιρέσει από τη μνήμη της. Θα ήταν καλό κάποιος να τα εξηγήσει ένα προς ένα στον θρασύ Δένδια και στον αναρμόδιο Μητσοτάκη», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της» ανέφερε σε απειλητικό ύφος.