Πιθανή η τρίτη δόση στους εμβολιασμένους αλλά και ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Άλμπερτ Μπουρλά.Mία τρίτη ενισχυτική δόση εντός 12 μηνών θεωρεί πιθανό ότι θα λάβουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Tο αμερικανικό CNBC αναφέρει πως οι δηλώσεις του CEO της Pfizer έγιναν την 1η Απριλίου ωστόσο δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Ο κ. Μπουρλά υποστήριξε ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023 ώστε να προλάβει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Ο CEO της Pfizer υπογράμμισε πως τα εμβόλια αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά εργαλεία για τη μάχη εναντίο ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγών του ιού, ενώ σημείωσε πως είναι κρίσιμο να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό. 

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Παράλληλα τον Μάρτιο έκανε γνωστό ότι ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές φαρμάκου για την Covid-19 που θα χορηγείται από το στόμα για ασθενείς με τα πρώτα σημάδια λοίμωξης από κορωνοϊό.