Η Ελλάδα σχεδιάζει να άρει από την επόμενη εβδομάδα την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες 5 χώρες, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.

Ηαπόφαση αυτή αφορά τους ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό ή διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR. «Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, ενόψει του ανοίγματος στις 14 Μαΐου», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος από το υπουργείο Τουρισμού.

Πολίτες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, φτάνοντας στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας και από δύο συνοριακά περάσματα.

Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό ή να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR που έχει γίνει 72 ώρες πριν από την άφιξη, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Οι τουρίστες θα πρέπει να τηρούν τα εγχώρια μέτρα του lockdown.

Με βάση τα όσα ισχύουν έως τώρα, όλοι οι επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό πρέπει να μένουν σε καραντίνα επτά ημερών, με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους του Ισραήλ που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα και έχουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

Για τους επισκέπτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προβλέπεται υποχρεωτικό rapid test κατά την άφιξη, ενώ οι πρώτοι πρέπει να κάνουν νέο PCR τεστ έπειτα από 7 ημέρες για να βγουν από την καραντίνα.