Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στη Στουτγάρδη. Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή 2.500 ατόμων, η αστυνομία αναμένει περισσότερους, δεδομένου ότι η θα έρθουν και αρκετοί διαδηλωτές εκτός Στουτγάρδης
Λίγο πριν τις σημερινές κινητοποιήσεις το Υπουργείο Υγείας του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχε ζητήσει την απαγόρευση των διαδηλώσεων, παραπέμποντας στους ισχύοντες κανονισμούς για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο αρμόδιος για αυτό το μέτρο δήμος της Στουτγάρδης απέρριψε το αίτημα, επειδή, όπως επιχειρηματολόγησε, δεν μπορεί να τεκμηριώσει νομικά μια απαγόρευση.

Ανακοίνωσε όμως ότι θα θέσει όρους. Όπου δεν τηρηθούν, θα διαλύεται η συγκέντρωση. Εκατοντάδες αστυνομικοί από όλοι τη Γερμανία έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στη Στουτγάρδη σε περίπτωση ανάγκης θα χρησιμοποιηθούν και εκτοξευτήρες νερού.