Συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας στα παιδιά του δημοτικού πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Στουτγκάρδης το απόγευμα του Σαββάτου. 

Από τη Δευτέρα, η χρήση μάσκας ισχύει στα δημοτικά σχολεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Σε ορισμένες πόλεις της χώρας, έχουν ήδη γίνει τις τελευταίες ημέρες, διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας, το Σάββατο ήταν η σειρά της Στουτγάρδης. Οι διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών οικογενειών, συγκεντρώθηκαν στο Upper Palace Gardens.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συγκέντρωσή πήραν μέρος γύρω στους 400 διαδηλωτές και δεν υπήρξαν ταραχές, η πορεία ήταν ειρηνική.

Η δράση διαμαρτυρίας πρέπει να συνεχιστεί

«Αφήστε τα παιδιά να αναπνέουν ελεύθερα» ή «Αφήστε τα παιδιά να γίνουν ξανά παιδιά» φώναζαν οι διαδηλωτές . 

Οι δύο διοργανωτές, οι ίδιοι γονείς παιδιών δημοτικού, επιβεβαιώνουν, ότι για αυτούς αφορά την ευημερία των παιδιών. «Έχουμε φτάσει στο όριο», λέει ένα από τα δύο. Ο γιος της έρχεται σπίτι με πονοκέφαλο και μαύρους κύκλους από τη Δευτέρα. Οι δύο γυναίκες δεν καταλαβαίνουν γιατί επιτρέπεται στους εργαζόμενους να βγάλουν τις μάσκες τους στο σχολείο, αλλά οι μαθητές δεν επιτρέπεται να βγάζουν τις δικές τους. Επομένως, θέλουν να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.