Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συγκάλεσε έκτακτη διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων σήμερα το πρωί προκειμένου να συζητήσουν ξανά την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Η καγκελάριος είπε ότι «Τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται» και ανέτρεψε το τελευταίο ψήφισμα του ομοσπονδιακού κράτους. Αποφάσισε να ανακαλέσει τις αποφάσεις για το καθολικό Πάσχα.

Στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η Μέρκελ πίεσε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, ανατρέποντας τα σχέδια στα οποία είχαν συμφωνήσει νωρίτερα αυτό τον μήνα για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων.

Οι πρωθυπουργοί απέδωσαν σεβασμό στην καγκελάριο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πρωθυπουργοί εξέφρασαν τον σεβασμό τους για την καγκελάριο και τόνισαν ότι έχουν κοινή ευθύνη. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder είπε:«Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου για τη δήλωση της Καγκελαρίου.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet επεσήμανε ότι όλοι στην ομάδα συμφώνησαν, στο τέλος την νύχτα της Τρίτης και Πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν Daniel Günther είπε επίσης ότι είναι καλό να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας.  

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ δέχονται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία εξαιτίας του αργού ρυθμού των εμβολιασμών και ενός σκανδάλου διαφθοράς για την αγορά προστατευτικών μασκών από εταιρεία της οποίας στέλεχος είναι ο σύζυγος του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν. Το ποσοστό του κόμματος σημειώνει πτώση ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.