Η εβδομαδιαία συχνότητα εμφάνισης νέων μολύνσεων από Covid έχει ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο αναφοράς των 100. Η σημαντική αύξηση είναι πιθανό να κυριαρχήσει στις κορυφαίες συζητήσεις σχετικά με τους περιορισμούς COVID-19 που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Οαριθμός των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους για ολόκληρη τη Γερμανία αυξήθηκε σε 103,9 τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε την Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις μολυσματικές ασθένειες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας έφτασαν τα 2.659.516, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου την Κυριακή. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 99, ανεβάζοντας το σύνολο σε 74.664, σύμφωνα με το αποτέλεσμα.

Το φρένο έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε νωρίς

Ορισμένα τμήματα της Γερμανίας έχουν ήδη αναθεωρήσει τη χαλάρωση των μέτρων αφού τα ποσοστά τοπικών συμβάντων ξεπέρασαν το όριο των 100 για αρκετές ημέρες. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας το Αμβούργο επέστρεψε σε πλήρες lockdown την Παρασκευή. Η πόλη της Κολωνίας, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, επέβαλε περιορισμένους εξίσου.

Στις 7 Μαρτίου υπήρξε χαλάρωση των μέτρων, που είχαν επιβληθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο σε όλη τη Γερμανία. Ο αριθμός των 100 κρουσμάτων ανά 100.000 θεωρήθηκε ορόσημο για τη λήψη αποφάσεων , τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Απαιτούνται νέα κριτήρια για την επιβολή lockdown

Δύο γερμανικές οργανώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης ζήτησαν την Κυριακή να εφαρμοστεί ένα πιο ευέλικτο σημείο αναφοράς, για την αξιολόγηση των μέτρων κατά του Covid 19.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Πόλεων Μπουρχάρντ Γιουνγκ είπε στις εφημερίδες Funke Mediengruppe ότι υπήρξε ευρεία δυσαρέσκεια για τις πανδημικές πολιτικές σε τοπικό επίπεδο. «Ανησυχώ ότι η πολιτική κατά του Covid 19 χάνει την τοπική υποστήριξη – ακόμη και μεταξύ των δημάρχων», δήλωσε ο Jung. „Πρέπει να εισαγάγουμε έναν νέο δείκτη που θα εξετάζει επίσης το ποσοστό εμβολιασμού, το βάρος των μονάδων εντατικής θεραπείας και τη θνησιμότητα των περιπτώσεων“. Η αξιολόγηση κοινοποιήθηκε από τη Γερμανική Ένωση Πόλεων και Δήμων.