Η Βάδη-Βυρτεμβέργη πρέπει να σφίξει ξανά τη ζώνη της. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Winfried Kretschmann. Ανέφερε επίσης το θέμα των σχολείων – και τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης εκεί.

Οπρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων κατά του Covid 19 λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων. „Πρέπει να περιμένετε ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά“, δήλωσε ο πολιτικός των πρασίνων την Παρασκευή στη Στουτγκάρδη. Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των μολύνσεων και στα σχολεία, ο Kretschmann δήλωσε „ότι και εκεί πρέπει επίσης να γίνουν αλλαγές“,

Ο αρχηγός της κυβέρνησης πιστεύει ότι οι αστικές και αγροτικές περιοχές δεν θα είναι σε θέση να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων βάση της συχνότητας. Επιπλέον, οι κάτοικοι των περιοχών hotspot θα πρέπει να αναμένουν σκληρότερα μέτρα όπως περιορισμούς εξόδου. Η ελάφρυνση των μέτρων θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά εμβολιασμού και τον βαθμό τήρησης τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση. Το πρώτο βήμα που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου το αργότερο, αναβλήθηκε. Στα δημοτικά σχολεία, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές.

Ο κ. Kretschmann είναι ο πρώτος από τους αρχηγούς της κυβέρνησης που εμβολιάστηκε κατά του Covid 19 την Παρασκευή. Στον 72χρονο πρωθυπουργό χορηγήθηκε το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο της Astrazeneca, σε ένα κέντρο εμβολιασμού στη Στουτγκάρδη. Ο πρωθυπουργός των πρασίνων θέλησε με το παράδειγμα του να δείξει, ότι το Astrazeneca είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, όπως επιβεβαίωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) μετά την προσωρινή διακοπή.