Μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά, της πέμπτης και έκτης δημοτικού όπως και οι δάσκαλοι, θα πρέπει να εξετάζονται για COVID-19 δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα. Μέχρι να έρθουν όμως οι διακοπές του Πάσχα, θα πρέπει οι γονείς να φροντίσουν για να ελεγχθούν τα παιδιά τους.

Ηκυβέρνηση συμφώνησε ότι μόλις η πέμπτη και έκτη τάξη επιστρέψουν στο σχολείο, τα παιδιά, όπως και οι δάσκαλοι, θα πρέπει να να εξετάζονται για COVID-19 δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα. Από αυτήν τη Δευτέρα έως τις διακοπές του Πάσχα, οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα εξετάζονται για COVID-19 σε φαρμακεία ή σε κοινόχρηστους χώρους σε κάποια σχολεία. Μετά τις διακοπές θα υπάρχουν εξεταστικά κέντρα στα σχολεία. Οι διακοπές του Πάσχα ξεκινούν την 1η Απριλίου και η επιστροφή στο σχολείο θα γίνει στις 12 Απριλίου.

Το ζήτημα αν τα παιδιά στην πέμπτη και έκτη τάξη θα πρέπει να διατηρήσουν την απόσταση ενάμισι μέτρου όταν επιστρέψουν στο σχολείο, αναμένεται να συζητηθεί. Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann επέμεινε ότι πρέπει να τηρηθεί αυτή η απόσταση. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας απορρίπτει τις εναλλασσόμενες τάξεις και συνεχίζει να επιμένει ότι δεν μπορεί να υπάρξει «καμία επίσημη απαίτηση απόστασης» επειδή δεν μπορούν να το εγγυηθούν όλα τα σχολεία.

Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τον covid 19 στη Βαδη-βυρτεμβέργη στην επίσημη ιστοσελίδα της „εδώ