Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa καλεί οκτώ άτομα να τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι στην πτήση της SpaceX του Elon Musk.

«Θέλω να λάβουν μέρος άνθρωποι κάθε είδους» λέει σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Twitter, όπου μοιράστηκε επίσης ένα link, που μπορεί  ο οποιοσδήποτε να υποβάλλει την αίτησή του. Πρόσθεσε δε, ότι  θα πληρώσει ο ίδιος για το ταξίδι, έτσι όσοι επιλεγούν θα ταξιδέψουν δωρεάν. Η αποστολή, που ονομάζεται DearMoon, έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Οι υποψήφιοι ωστόσο, πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια: να προωθήσουν την όποια δραστηριότητά τους «για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο» και να «είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχω αγοράσει όλες τις θέσεις, οπότε θα είναι μια ιδιωτική βόλτα», πρόσθεσε ο Maezawa.

Μεγιστάνας της μόδας και δεινός συλλέκτης τέχνης ο ίδιος, έχει πει ότι σχεδίαζε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» για το ταξίδι, αλλά άλλαξε γνώμη, δίνοντας την ευκαιρία «σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτό». «Αν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης» πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας είχε ξεκινήσει μία σειρά ντοκιμαντέρ, αναζητώντας μία νέα σύντροφο για να τον συνοδέψει στο φεγγάρι. Αργότερα, ανασκεύασε λόγω «μικτών συναισθημάτων» όπως είπε. Το 2018, ο Maezawa ορίστηκε ως ο πρώτος πολίτης, που θα πετάξει γύρω από το φεγγάρι από την εταιρεία SpaceX, του Elon Musk.

Το τίμημα που συμφώνησε να πληρώσει για το εισιτήριό του στο διάστημα δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τον Musk τα χρήματα ήταν πάρα πολλά. Η αποστολή, που έχει σχεδιαστεί για το 2023, θα είναι το πρώτο σεληνιακό ταξίδι από ανθρώπους, μετά το 1972.

Watch this video to learn more about the selection process. It also contains a special message from @elonmusk #dearMoon

↓Check the full versionhttps://t.co/i3ucR6BB44 pic.twitter.com/B3d8g0JvvP— Yusaku Maezawa (MZ) (@yousuckMZ) March 2, 2021