Σύμφωνα με το προσχέδιο κείμενο που εξέτασε η Deutsche Welle, η εθνική κυβέρνηση και τα κράτη της Γερμανίας πρόκειται να παρατείνουν το lockdown κατά τρεις εβδομάδες, έως τις 28 Μαρτίου,

Ποιες αλλαγές εξετάζουν

Η Καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί εργάζονται σε ένα σχέδιο συμφωνίας για να επιτρέψουν στα καταστήματα να ξανανοίξουν σε περιοχές όπου ο αριθμός των μολύνσεων από Covid 19 θεωρείται αρκετά χαμηλός. Ορισμένα καταστήματα, όπως ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά ακόμη και αν οι τιμές είναι υψηλότερες. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο κείμενο, έως και 5 ενήλικες από δύο διαφορετικά νοικοκυριά θα επιτρέπεται να συναντηθούν από τις 8 Μαρτίου, ενώ έως 10 ενήλικες θα επιτρέπεται, σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης. 

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται επίσης να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού κατά την περίοδο του Πάσχα.

Στο προσχέδιο κείμενο αναφέρεται ότι λόγω εμβολίων και rapid test δύναται η χαλάρωση ορισμένων μέτρων και ότι οι εταιρείες ενδέχεται να κληθούν να προσφέρουν οι ίδιες rabit test στο προσωπικό τους, σύμφωνα με την πρόταση. Επίσης αναφέρεται ότι η Γερμανία θα παρέχει τουλάχιστον ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές στα σχολεία