Ο θρυλικός χώρος συναυλιών του Λονδίνου θα παραμείνει κλειστός μέχρι τα γενέθλια του στις 29 Μαρτίου.

Βασίλισσα Ελισάβετ, Ουίστον Τσόρτσιλ, Τζίμι Χέντριξ, Μπομπ Ντίλαν, Φρέντι Μέρκιουρι είναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα που περνούν από τα πλάνα του κλιπ διάρκειας 90 δευτ. με τίτλο «Your Room Will Be Ready» για την επέτειο των 150 ετών από τα εγκαίνια του Royal Albert Hall, στο Λονδίνο, με αφηγητή τον σερ Μικ Τζάγκερ.

Ο αρχηγός των Rolling Stones, διαβάζει στο φιλμάκι, το οποίο είναι μια συναισθηματική ματιά για τους λάτρεις της μουσικής εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, καθώς παρουσιάζει τον θρυλικό χώρο συναυλιών του Λονδίνου άδειο και γεμάτο με θεατές, απόσπασμα από το ποίημα του Βρετανού ποιητή Ουίσταν Όντεν, «For Friends Only». Οι Rolling Stones έχουν ξεχωριστές αναμνήσεις από το Royal Albert Hall, όπου έχουν δώσει συναυλία τέσσερις φορές.

«Χωρίς αμφιβολία, το Royal Albert Hall είναι ένας από τους σπουδαιότερους χώρους συναυλιών στον κόσμο και γι′ αυτό ενθουσιάστηκα όταν μου ζητήθηκε να διαβάσω ένα σύντομο ποίημα του Ουίσταν Όντεν γι αυτήν την εξαιρετική ταινία μικρού μήκους του Τομ Χάρπερ. «Έχω μερικές υπέροχες αναμνήσεις από τις εμφανίσεις με τους Stones τη δεκαετία του 1960, όταν μια ή δύο φορές τα πράγματα αγρίεψαν, με ενθουσιώδεις θαυμαστές να έρχονται μαζί μας στη σκηνή και σχεδόν να προκαλούν απότομη λήξη της συναυλίας – αλλά συνεχίσαμε απτόητοι και είχαμε πολύ ωραίες στιγμές» τόνισε ο τραγουδιστής. «Επί τη ευκαιρία εύχομαι στο Royal Albert Hall πολύ ευτυχισμένα 150 χρόνια και ανυπομονώ για το μέλλον, να δω και να ακούσω πολλούς υπέροχους καλλιτέχνες και μουσικούς να παίζουν στη σκηνή σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο» πρόσθεσε.

Στη μικρού μήκους ταινία του Τομ Χάρπερ περιλαμβάνονται περισσότερα από 40 στιγμιότυπα από το αρχείο συναυλιών που χρονολογείται από το 1933, κάποια από τα οποία δεν έχουν προβληθεί ξανά, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών των Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Νταϊάνα Ρος, Νόελ Γκάλαχερ, και των εκλιπόντων Φρέντι Μέρκιουρι, Τζορτζ Μάικλ και Λουτσιάνο Παβαρότι.

«Μου λείπει απεγνωσμένα η ζωντανή παράσταση – υπάρχουν ηλεκτρισμός και κάτι θεμελιωδώς ανθρώπινο στην κοινή εμπειρία του να είσαι σε μία αίθουσα και να περιβάλλεσαι από άλλους ανθρώπους, να είσαι μέρος ενός κοινού. Το Royal Albert Hall είναι ένα υπέροχο κτίριο ακόμα και όταν είναι άδειο, αλλά αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι η σύνδεση που δημιουργεί μέσα από αυτές τις κοινές εμπειρίες. Αυτό είναι το θέμα της ταινίας, όχι μόνο ένας ύμνος στις παραστάσεις από το λαμπρό παρελθόν του χώρου, αλλά και η αίσθηση της προσδοκίας ορισμένων πραγμάτων, για τα οποία ανυπομονούμε όταν θα μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί» ανέφερε ο Τομ Χάρπερ.

Το φιλμάκι «Your Room Will Be Ready» σηματοδοτεί την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων που θα επεκταθούν και το 2022. Το Royal Albert Hall -που έχει ακυρώσει περισσότερες από 330 παραστάσεις από την αρχή της πανδημίας- θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στις 29 Μαρτίου, ανήμερα της επετείου των εγκαινίων του.