Η αστυνομία αναζητά υπόπτους και κίνητρο στην υπόθεση εκρηκτικών πακέτων που στάλθηκαν σε super market και σε
εργοστάσιο παραγωγής ποτών. „Πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των τριών συμβάντων“, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Στέφανι Χινζ στη Στουτγκάρδη.

Ένας υπάλληλος σε εργοστάσιο παραγωγής ποτών στη νοτιοδυτική πόλη Eppelheim υπέστη μερική απώλεια ακοής, όταν άνοιξε ένα από τα πακέτα την Τρίτη. Επίσης ένα εκρηκτικό πακέτο έφτασε και στα κεντρικά γραφεία του Lidl στην πόλη Neckarsulm, (περίπου 30 μίλια) νοτιοανατολικά του Eppelheim. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη στα κεντρικά γραφεία του Lidl, ένας από αυτούς άσχημα

Λίγες ώρες αργότερα οι αξιωματικοί εξουδετέρωσαν ένα ακόμα πακέτο σε αεροδρόμιο του Μονάχου, που απευθυνόταν σε επιχείρηση στη νότια πολιτεία της Βαυαρίας. Το πρακτορείο ειδήσεων DPA ενημερώθηκε ότι το τελευταίο πακέτο είχε αποστολέα το εργοστάσιο παιδικών τροφών Hipp.

Η εγκληματολογική υπηρεσία της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου βρίσκονται το Eppelheim κα το Neckarsulm, δήλωσε ότι έχει συσταθεί ειδική έρευνα στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 αξιωματικοί, με τον εισαγγελέα της Χαϊδελβέργης να αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο.