Ο αρχηγός της κυβέρνησης της Σαξονίας έχει ήδη αποφασίσει: Οι Γερμανοί θα πρέπει να παραιτηθούν από τις διακοπές του Πάσχα φέτος. 

„Είμαι υπέρ του να λέμε αλήθειες: Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος στη Γερμανία“, δήλωσε ο Michael Kretschmer. Η υπερβολική κινητικότητα τον Απρίλιο θα ήταν καταστροφική. „Θα καταστρέφαμε όλα όσα έχουμε επιτύχει από τα μέσα Δεκεμβρίου“, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας στην εφημερίδα „Bild am Sonntag“.

Η επιστροφή στην κανονικότητα όπως το περασμένο φθινόπωρο θα οδηγούσε σε αύξηση κρουσμάτων από Covid 19 όπως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. „Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα ακόμα σκληρό lockdown όπως την άνοιξη. Πρέπει να το αποφύγουμε“, τόνισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Mειωμένα κρούσματα

Τα περισσότερα ομοσπονδιακά κράτη συνεχίζουν να καταγράφουν πτώσεις, σύμφωνα με το RKI. Με τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (48,5) και τη Ρηνανία-Παλατινάτο (46,6). Όλες οι άλλες 14 ομοσπονδιακές πολιτείες έχουν τιμές κάτω από 100. Το να πέσουν τα κρούσματα κάτω από το όριο των 50 είχε αναφερθεί ως πολιτικός στόχος εδώ και μήνες. Στο συνέδριό τους την περασμένη Τετάρτη, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι αρχηγοί κυβερνήσεων των ομοσπονδιακών κρατών συμφώνησαν σε μια τιμή (35) κρουσμάτων ως οδηγό για πιθανή χαλάρωση.