Ένας τεράστιος τοίχος φτιαγμένος με τούβλα από φελιζόλ, μια σκηνική παράσταση που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ από ροκ συγκρότημα: οι Pink Floyd και το „The Wall“ δεν ξεχάστηκαν ποτέ.

Στις 13 Φεβρουαρίου το 1981, χιλιάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στο Westfalenhalle του Ντόρτμουντ. Μια απαράμιλλη παράσταση ξεδιπλώθηκε στο κοινό εκείνο το βράδυ. Η συναυλία των Pink Floyd „The Wall“ ήταν τόσο περίπλοκη που έπρεπε να προγραμματιστεί μήνες νωρίτερα και πραγματοποιήθηκε μόνο σε τέσσερις τοποθεσίες παγκοσμίως λόγω του τεράστιου κόστους. Εκτός από το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, το Ντόρτμουντ ήταν επίσης μέσα. 

PHOTO: DW

Η Θρυλική πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Στις 21 Ιουλίου το 1990, ένα χρόνο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε η συναυλία „The Wall Live in Berlin“
του Roger Waters που έγινε στην πλατεία Ποτσντάμερ. Η συναυλία έγινε σε ένα άδειο τεράστιο οικόπεδο μεταξύ της πλατείας Ποτσντάμερ και της Πύλης του Βραδεμβούργου που υπήρχε τότε κατά μήκος του Τείχους του Βερολίνου.


PHOTO: iefimerida

Εδώ η πτώση του τείχους επαναλήφθηκε συμβολικά μπροστά από 200.000 θεατές όταν κατέρρευσε ο τοίχος που είχε κατασκευαστεί προηγουμένως. Έτσι, το „The Wall“ ερμηνεύτηκε ως σύμβολο της επανένωσης  , αν και το τραγούδι δεν είχε καμία σχέση με την πτώση του τείχους. Το ροκ σόου του αιώνα εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα, 40 χρόνια μετά τη φημισμένη παράσταση στο Ντόρτμουντ.