Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, κάνοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει «να γνωρίζει τα όριά του».

Ο Τούρκος πρόεδρος- σε ομιλία ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ- κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «πρόκληση», αντιδρώντας στις δηλώσεις που έκανε αυτή την εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός για το Κυπριακό. Μάλιστα, διεμήνυσε ότι θα γνωρίσει καλά «τους τρελούς Τούρκους». «Εγώ δήλωσα πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη και είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί.

Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πώς να συναντηθούμε εμείς οι δύο;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Μην με προκαλείς, να γνωρίζεις τα όριά σου», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Αν δεν τα ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει ότι έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, έφυγες από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Αν συνεχιστεί αυτό, δεν θα μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι», συμπλήρωσε.

«Εμπιστεύεσαι κάποιους, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα σας ωφελήσει», συνέχισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην ΕΕ και πρόσθεσε: «Για αυτό θα γνωρίσετε καλά τους τρελούς Τούρκους». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι δεν έχει μετακινηθεί στη στάση της στο Κυπριακό. Τόνισε ότι αποκλείεται το μοντέλο της συνομοσπονδίας και πως μία λύση υπάρχει, αυτή των δύο κρατών, «είτε το δέχεστε, είτε όχι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.