Οι κεντρικές και βόρειες περιοχές της Γερμανίας έχουν πληγεί σκληρά από ισχυρές χιονοπτώσεις και χειμερινές καταιγίδες. Η σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία σε μεγάλα μέρη της χώρας έχει διακοπεί και ορισμένοι αγώνες ποδοσφαίρου της Μπουντεσλίγκα ακυρώθηκαν.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η χιονοθύελλα της Κυριακής πρόκειται να φέρει ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς πολλά μέρη της Γερμανίας επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα το σαββατοκύριακο. Η χιονοθύελλα επηρέασε περισσότερο τα βόρεια κεντρικά μέρη της Γερμανίας , με πυκνές χιονοπτώσεις, προκαλώντας περιορισμένη ορατότητα, ανέφερε η DWD. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δεκάδες τραυματισμούς και τροχαία ατυχήματα σε όλη τη Γερμανία. 

Ο ανταποκριτής του DW Jared Reed είπε ότι οι δρόμοι του Ανόβερου στην Κάτω Σαξονία φαίνεται να είναι άδειοι. „Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παίζουν με το χιόνι“, είπε ο Ριντ. Αρκετές πολιτείες στη Γερμανία έχουν καλυφθεί με περισσότερο από 20 εκατοστά χιόνι, με ανέμους τόσο δυνατούς όσο 80 χιλιόμετρα την ώρα. Η DWD προβλέπει περισσότερες χιονοπτώσεις από Δευτέρα ,έως και 40 εκατοστά  χιονιού θα καλύψουν ορισμένα μέρη στη Γερμανία .

Διακόπηκε η κυκλοφορία και οι αγώνες ποδοσφαίρου

Η Deutsche Bahn (DB), η εταιρεία σιδηροδρόμων της Γερμανίας, ακύρωσε πολλές διαδρομές σε όλη τη χώρα και προσφέρει επιστροφές χρημάτων στις πληγείσες περιοχές .“Λόγω χιονιού σε ορισμένα μέρη της Γερμανίας, το @DB_Presse @DB_Bahn προσφέρει επιστροφές χρημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο“, έγραψε ο ανταποκριτής της DW William Noah Glucroft στο Twitter. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις με τις Κάτω Χώρες διακόπηκαν και οι επιβάτες δήλωσαν ότι η έξοδος από το Βερολίνο ή το Αμβούργο ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς πολλές διαδρομές τρένων μεγάλων αποστάσεων ήταν αδύνατες λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις που ακυρώθηκαν ήταν μεταξύ Αμβούργου και Ανόβερου, Αμβούργου και Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, και συνδέσεις μεταξύ πόλεων από τη Βρέμη προς το Norddeich Mole. Η αστυνομία έκλεισε πολλούς ολισθηρούς αυτοκινητόδρομους καθώς έχουν αναφερθεί εκατοντάδες ατυχήματα. Σε ορισμένα μέρη, τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει και τα λεωφορεία σταμάτησαν. Οι αρχές ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί συνολικά 222 τροχαία ατυχήματα από το Σάββατο σε ολόκληρη τη δυτική πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο αγώνας της Μπουντεσλίγκα μεταξύ της Αρμίνια Μπίλεφελντ και της Βέρντερ Βρέμης τερματίστηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη λόγω ισχυρής χιονοθύελλας. „Με έντονη και παρατεταμένη χιονόπτωση σε συνδυασμό με τον παγετό, δεν ήταν εγγυημένο ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να διεξαχθεί σωστά“, ανέφερε σε δήλωσή του το γερμανικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα (DFL). „Θα ανακοινωθεί σύντομα μια νέα ημερομηνία για το παιχνίδι.“ Το παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας μεταξύ Paderborn και Heidenheim είχε επίσης διακοπεί. 

Οι έντονες χιονοθύελλες θα συνεχιστούν

Οι καιρικές συνθήκες στο βορρά οδήγησαν την DWD να εκδώσει προειδοποιήσεις για τμήματα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ το Σάββατο. Στο Βερολίνο, οι αρχές άνοιξαν τα περισσότερα καταφύγια αστέγων έκτακτης ανάγκης πριν από το αναμενόμενο κρύο. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η νότια Γερμανία θα δει ήπιες καιρικές συνθήκες λόγω της χαμηλής πίεσης στη Δυτική Ευρώπη. Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία δήλωσε ότι οι άνθρωποι συμμορφώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις προειδοποιήσεις για το Σάββατο και απέφυγαν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.