Πριν από την επόμενη σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής πολιτείας σχετικά με τα μέτρα για τον Covid 19, οι έμποροι λιανικής στα νοτιοδυτικά πιέζουν για ένα τέλος στo κλείσιμο των καταστημάτων τους. «Το εμπόριο χρειάζεται επειγόντως την προοπτική του ανοίγματος.

Δεν λειτουργεί χωρίς αυτούς », δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εμπορικής Ένωσης Baden-Württemberg, Sabine Hagmann, της Γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου. „Το τρέχον σκληρό lockdown δεν πρέπει να συνεχιστεί χωρίς σαφή προοπτική ανοίγματος για τους εμπόρους.“ Η τήρηση των προηγούμενων «περιοριστικών μέτρων» μετά τις 14 Φεβρουαρίου δεν θα ήταν κατανοητή, είπε. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να συζητήσουν πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία την επόμενη Τετάρτη.

Ο Hagmann διαπίστωσε ότι το κλείσιμο του εμπορίου δεν οδήγησε σε μείωση των κρουσμάτων Covid 19. Πρότεινε ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις πρέπει τώρα να ορίσουν έναν τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει σταδιακή χαλάρωση. Στη χειρότερη περίπτωση, η Southwest Industry Association αναμένει έως και 12.000 κλειστές επιχειρήσεις και πτωχεύσεις λόγω Covid τα επόμενα δύο χρόνια. Ο σύλλογος αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα 40.000 εταιρειών με συνολικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο υπαλλήλους.