Η εμφάνιση κρουσμάτων Covid 19 σε παιδικό σταθμό στο Φράιμπουργκ εξέπληξε την κρατική κυβέρνηση. Το άνοιγμα των σχολείων και παιδικών σταθμών αναβάλλεται προς το παρόν. 

Στουτγκάρδη -14 εκπαιδευτικοί και 10 παιδιά από το κέντρο παιδικής μέριμνας Immergrün στο Φράιμπουργκ μπορεί να έχουν μολυνθεί από την νέα παραλλαγή του ιού Covid 19. Δύο παιδιά έχουν ήδη βρεθεί θετικά , δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Diakonie Baden και: «Η πορεία της νόσου ήταν πολύ μέτρια». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ιός μεταδόθηκε από εκπαιδευτικό που ήταν ασυμπτωματικός. „Όταν άρχισε να έχει απώλεια γεύσης αμέσως του κάνανε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, αλλά είχε ήδη μεταδώσει τον ιό“. Όλα δείχνουν ότι ο ιός μεταδόθηκε επίσης και σε μέλη άλλων ομάδων μέσω προσωπικών επαφών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Τύπου. Τέσσερις από τις ομάδες βρίσκονται σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Ο δήμαρχος του Φράιμπουργκ Μάρτιν Χορν δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για το ότι η νέα παραλλαγή έφτασε και στο Φράιμπουργκ και, συγκεκριμένα, ότι μεταδόθηκε ακόμα και σε παιδιά. „παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα“, δήλωσε ο Χορν το βράδυ. Μετά από τα αποτελέσματα των δοκιμών, η ομάδα θα συναντηθεί αμέσως και θα συζητήσει πώς να προχωρήσει.

Σε εθνικό επίπεδο, το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει 13 περιπτώσεις με τις νέες παραλλαγές ιών Covid 19. Υπάρχουν 8 περιπτώσεις στο Φράιμπουργκ και στην περιοχή Breisgau-Hochschwarzwald, 3 στην περιοχή Ravensburg και 2 περιπτώσεις στην περιοχή Ortenau.

O Πρωθυπουργός Kretschmann και ο Υπουργός Παιδείας Eisenmann ήθελαν να ανακοινώσουν την Τετάρτη την απόφαση να ανοίξουν σταδιακά παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία από την επόμενη Δευτέρα. Το άνοιγμα τώρα βρίσκεται σε αναμονή.