Το lockdowh που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει αρχίσει να αποδίδει, δήλωσε σήμερα ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης επταημέρου μειώθηκε στο 97,2 ανά 100.000 κατοίκους στο κρατίδιό του, την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

„Η παρούσα εξέλιξη είναι ενθαρρυντική“, δήλωσε στην τοπική βουλή ο Λάσετ, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του κρατιδίου, προσθέτοντας ότι το γραφείο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατιδίων εργάζονται για μια „αλληλουχία βημάτων για πιθανά ανοίγματα“ μετά την λήξη του παρόντος λοκντάουν, στις 14 Φεβρουαρίου. Επισήμανε όμως ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 και έφθασε τα 2.161.279, όπως προκύπτει από σημερινά στοιχεία, μειωμένος σε σχέση με μια αύξηση 15.974 της περασμένης εβδομάδας. Το CDU επέλεξε την περασμένη εβδομάδα τον Λάσετ για νέο αρχηγό του κόμματος της Μέρκελ. Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η ίδια είχε πει τον περασμένο χρόνο ότι ο 59χρονος Λάσετ έχει „τα εφόδια“ για να είναι υποψήφιος καγκελάριος, η πιο ανοιχτή μορφή στήριξης που έχει προσφέρει σε κάποιο πρόσωπο.