Περισσότεροι έλεγχοι εξελίσσονται στα γερμανικά σύνορα και αεροδρόμια. Επιπλέον, σύμφωνα με έκθεση του Τύπου, οι αρχές στη Γερμανία βασίζονται σε ένα εναλλακτικό φάρμακο .

Στη Γερμανία , η ομοσπονδιακή αστυνομία έκανε αυστηρότερους ελέγχους σε άτομα που εισέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου αυτήν την Κυριακή – για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με τις αρχές, ελέγχονται οι καταχωρίσεις εισόδου και τα στοιχεία αρνητικών τεστ Covid 19. Τα πρόσθετα μέτρα αποσκοπούν στην αποτροπή της εξάπλωσης του παθογόνου και στον εντοπισμό ατόμων που πρέπει να μπουν έγκαιρα σε καραντίνα. „Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία συνιστά επίσης να αποφεύγετε να ταξιδεύετε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος“.

Σε περισσότερες από 20 χώρες με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό μολύνσεων από Covid 19, ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες όταν εισέρχονται στη Γερμανία από τα μεσάνυχτα. Αυτές οι περιοχές υψηλού κινδύνου περιλαμβάνουν τη γειτονική χώρα της Τσεχικής Δημοκρατίας, τις χώρες διακοπών Πορτογαλία, την Ισπανία και την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ. Όποιος επιθυμεί να εισέλθει από εκεί πρέπει να μπορεί να δείξει αρνητικό τεστ PCR στα σύνορα. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, οι δοκιμές ελέγχονται συστηματικά στα αεροδρόμια και τους λιμένες. Στις παραμεθόριες περιοχές με άλλες χώρες της ΕΕ και την Ελβετία, οι ταξιδιώτες θα ελέγχονται τυχαία.

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) στο Βερολίνο ανέφερε μικρότερο αριθμό νέων μολύνσεων από Covid 19. Ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων είναι στους 12.257 ασθενείς. Συνολικά 51.870 άνθρωποι πέθαναν στη Γερμανία λόγω της λοίμωξης.