Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Kretschmann υπερασπίστηκε το προγραμματισμένο άνοιγμα παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων από την 1η Φεβρουαρίου.

Είναι πεπεισμένος ότι αυτή η απόφαση είναι «υπεύθυνη» εάν ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίσει να μειώνεται, δήλωσε ο πολιτικός των πρασίνων την Πέμπτη. Θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα μόνο στα δημοτικά σχολεία. Το πολύ το ήμισυ μιας τάξης θα μπορεί να διδαχθεί ταυτόχρονα, είπε ο Kretschmann. Οι αποκριάτικες διακοπές που είναι στις 15 Φεβρουαρίου θα χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουν εάν η μόλυνση έχει αυξηθεί λόγω του ανοίγματος.

Ο Kretschmann τόνισε ότι η απόφαση των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων την Τρίτη το επέτρεψε. Τα παιδικά κέντρα και τα δημοτικά σχολεία είναι ήδη ανοιχτά σε άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες. Τα δευτεροβάθμια σχολεία παραμένουν κλειστά προς το παρόν, με εξαίρεση τους τελειόφοιτους.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει συμβουλευτεί ιολόγους, επιδημιολόγους και παιδίατρους σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να ανοίξουν τα κέντρα παιδικής μέριμνας και δημοτικά σχολεία. Είναι σαφές ότι τα παιδιά κάτω των δέκα ετών είναι λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά. Όσο συνεχίζει το lockdown, τόσο περισσότερο υποφέρουν τα μικρά. «Χρειάζονται την επαφή με άλλα παιδιά όπως το ψάρι το νερό».