Οι αγρότες ζητούν μεταρρύθμιση της γεωργικής πολιτικής και οδήγησαν τα τρακτέρ τους στο Βερολίνο απορρίπτοντας τους οικολογικά καταστροφικούς τομείς της γεωργίας και των τροφίμων στη Γερμανία.

Το Σάββατο στο Βερολίνο οδηγήθηκαν περίπου 30 τρακτέρ ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη γεωργική πολιτική που διατήρησε η κυβερνητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ την τελευταία δεκαετία.

Εκτός από τη διαμαρτυρία ενάντια στις τρέχουσες πολιτικές της Γερμανίας για τα αγροκτήματα και τα τρόφιμα, δήλωσαν ότι ήθελαν επίσης να τραβήξουν την προσοχή των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2021.

„Το φτηνό φαγητό είναι ένας τυφλός σύμμαχος που δεν ωφελεί την αγροτική οικονομία ούτε τους καταναλωτές“, δήλωσε η Saskia  Richartz , εκπρόσωπος περίπου 60 ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των βιοδυναμικών αγροτών, των περιβαλλοντολόγων και των φιλανθρωπικών οργανώσεων  που επιδιώκουν σαρωτική αλλαγή της γεωργικής πολιτικής  . 

Κάτω από το σύνθημα  «Έχουμε Κουραστεί » ,οι αγρότες μαζί με την εκστρατεία E -level Good Food Good Farming , απαίτησε μειωμένο αριθμό ζώων σε στάβλους, λιγότερη κατανάλωση κρέατος και διακοπή στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και τη χρήση φυτοφαρμάκων που κατηγορούνται για την εξάλειψη των εντόμων .

Αντιδρώντας στη διαμαρτυρία, η υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τζούλια Κόκνερ  κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι οδηγούν σε πόλωση την κατάσταση «όλα ή τίποτα» κριτική σε έναν αγροτικό τομέα που έχει εκσυγχρονιστεί μέσω της «έρευνας» και της πολιτικής της ΕΕ για την γεωργία.