Η επιβολή περιορισμών λόγο του Covid 19 στη πολιτεία της Βαυαρίας κατέληξε με αστυνομική περιπολία και κυνηγητό 5 ατόμων, που εντοπίστηκαν από την αστυνομία καθώς έφευγαν από ένα αυτοσχέδιο ιγκλού σε δασική περιοχή στη πόλη Άουγκσμπουργκ, δυτικά του Μονάχου.

Ένας από αυτούς συνελήφθη και κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανόνων περιορισμού λόγο Covid 19 που επιτρέπει, την επαφή μόνο με ένα άλλο νοικοκυριό , δήλωσε η αστυνομία του Άουγκσμπουργκ. «Όταν είδαν το περιπολικό όχημα, οι 5 παραβάτες έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι φίλοι χρησιμοποιούσαν το ιγκλού ως μέρος συνάντησης.

Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν τη νότια Γερμανία

Οι εκτεταμένες χιονοπτώσεις που διασχίζουν τη νότια Γερμανία την Πέμπτη το βράδυ προκάλεσαν ζημιές στους δρόμους και τα σιδηροδρομικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής τρένου μεταξύ Μονάχου και Ζυρίχης στην Ελβετία. Ο επικίνδυνος χειμερινός καιρός έπληξε τις πολιτείες Bavaria και Baden-Württemberg, αφήνοντας τους οδηγούς φορτηγών να κολλήσουν στους αυτοκινητόδρομους και να οδηγήσουν στο θάνατο μιας 72χρονης γυναίκας που χτυπήθηκε από ένα χιονισμένο δέντρο.

Χιονοστιβάδα οι ειδικοί στις δύο νότιες πολιτείες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις, ενθαρρύνοντας λάτρεις των χειμερινών σπορ να αποφύγουν τα μέρη του  Μέλανα Δρυμού και Βαυαρικές Άλπεις. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας DWD προβλέπει περισσότερες χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, ειδικά σε δυτικές περιοχές, εξαπλώνονται την Κυριακή ανατολικά.