Οι νέοι κανόνες για το εκτεταμένο lockdown κατά του Covid 19 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη τίθενται σε ισχύ από σήμερα.

Μετά από ψηφοφορία μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών πολιτειών, η κρατική κυβέρνηση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Περιορισμοί επαφής

Από εδώ και στο εξής, οι ιδιωτικές συναντήσεις επιτρέπονται μόνο μεταξύ των μελών ενός νοικοκυριού και ενός άλλου . Τα παιδιά έως και 14 ετών και στα δύο νοικοκυριά δεν υπολογίζονται.

  • Σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας παραμένουν κλειστά, τα σχολεία συνεχίζουν την εξ‘ αποστάσεως εκπαίδευση . Ειδικοί όροι για συναντήσεις από κοντά στα τελικά μαθήματα είναι πιθανές. Θα δημιουργηθεί επίσης επείγουσα περίθαλψη.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει εάν οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία μπορούν να ανοίξουν από τις 18 Ιανουαρίου ενόψει της τότε υπάρχουσας κατάστασης του Covid 19.

  • Eμπορικές συναλλαγές

Στο εξής τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιήσουν το λεγόμενο Click & Collect. Ένας πελάτης μπορεί να παραλάβει τα αγαθά επί τόπου μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

  • Περιορισμοί εξόδου

Οι περιορισμοί εξόδου στα νοτιοδυτικά εξακολουθούν να ισχύουν. Οπότε επιτρέπεται να φύγουμε εκτός σπιτιού μόνο με «βάσιμο λόγο». Μετάβαση από και προς την εργασία ή επίσκεψη στο γιατρό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας – δηλαδή από τις 5 π.μ. έως 8 μ.μ. -Επιτρέπεται η μετάβαση σε εν λειτουργία καταστήματα αγαθών η στίς Αρχές.

Τη νύχτα η λίστα είναι μικρότερη. Η κυβέρνηση έχει δημοσιεύσει εκτενείς επισκοπήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με το τι επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του μήνα.