Το υπουργείο Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας ανέφερε ότι μια επιστολή είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο η οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Μπράουνσγουιγκ.

Οι αρχές στη βόρεια πολιτεία της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας δήλωσαν ότι το Σάββατο οι αστυνομικοί διερεύνησαν πυρκαγιά που κατέστρεψε 10 φορτηγά και ένα ρυμουλκούμενο στην πόλη του Μπράουνσγουιγκ. Υποψιάστηκαν ότι αριστεροί εξτρεμιστές ήταν πίσω από τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του LAB, της κρατικής αρχής που οργανώνει την υποδοχή και τη στέγαση των αιτούντων άσυλο στην Κάτω Σαξονία. Το γραφείο υποστηρίζει επίσης τις δημοτικές αρχές μετανάστευσης με επαναπατρισμό.

Την Παρασκευή το βράδυ, 50 πυροσβεστικά σώματα αναπτύχθηκαν για να σβήσουν τα καύσιμα από οχήματα στο έδαφος της LAB, σε μια έκταση (15 στρεμμάτων). Κανείς δεν τραυματίστηκε στη φωτιά. Το υπουργείο Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας κοστολόγησε τη ζημία γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ (612.000 $)

Βρέθηκαν επίσης εμπρηστικές συσκευές σε ένα κτίριο που ανήκει στην ίδια αρχή στην περιοχή Langenhagen κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ανόβερου, αλλά δεν πυροδοτήθηκαν.

„Κανείς στη Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει αδίστακτα τους δικούς του πολιτικούς στόχους“, δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριος, υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας.

Η ακροαριστερή σκηνή του κράτους βίωσε μια «ισχυρή ριζοσπαστικοποίηση» και εξελίχθηκε σε μια «τρομοκρατική δομή», πρόσθεσε.