Η Ελλάδα κέρδισε χρυσό στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ για νέους που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο λευκός κάλαμος έχει έναν 3-D αισθητήρα ανίχνευσης μέσα του που μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Μπορεί επίσης να «διαβάσει» φανάρια, επιτρέποντάς του να ενημερώνει τους χρήστες πότε να διασχίζουν έναν δρόμο.
Βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους
«Ελπίζουμε ότι η εφεύρεσή μας θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα βελτιώσει τη ζωή τους»
Η ομάδα, η οποία ενώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Plaisio , ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα τεχνολογίας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε στενά σε όλη την πανδημία.

Το χρυσό μετάλλιο «ήταν το πιο συγκινητικό και αισιόδοξο ορόσημο στα 18 χρόνια μου στην επιχείρηση», δήλωσε ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Plaisio.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα μυαλά των παιδιών στον κόσμο και πήρε το χρυσό, αφήνοντας πίσω από ομάδες από χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία, που έχουν τεράστια εμπειρία στη ρομποτική», πρόσθεσε.
Έλληνα παιδιά «πολύ ταλαντούχα»
Ο Γεράρδος σημείωσε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι τόσο ταλαντούχα όσο και σε άλλες τεχνολογικά προηγμένες χώρες, λέγοντας: «Τα παιδιά μας μπορούν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».
Δεκάδες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ (IOR).
Ο Πρόεδρος της επιτροπής IOR, Jonghwan Kim, λέει ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι «να παρέχει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες ανάπτυξης ρομπότ και σύγκλισης στον προγραμματισμό ΝΔ».
Προσθέτει ότι αντί της εκπαίδευσης που αναζητά μόνο γνώση, «κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουμε μελλοντικούς ανθρώπινους πόρους που οδηγούν τον 21ο αιώνα με κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, επικοινωνιακές δεξιότητες και δημιουργικότητα».